Ga naar de inhoud

Watchback Wednesday (by Dave)

WATCH BACK WEDNESDAY (by Dave)

Anderson Silva vs Michael Bisping Fight Night 84

In London staan deze twee grote namen tegenover elkaar de spider Anderson Silva een man die geen introductie eigenlijk meer nodig heeft een pionier in de sport. En de count Michael Bisping die in deze partij eerst tegenover Gegard Mousasi zou staan maar Mousasi werd vervangen door Anderson Silva.En wat een gevecht was dit hier zit alles in een underdog die weer bovenkomt in een strijd die zijn weerga niet kent. Met een uitzinnig publiek in London die op de hand zijn natuurlijk van Bisping was de grote winnaar van dit gevecht het publiek.

(*bekijk video hieronder) Fight beschikbaar via UFC Fightpass

______________________________

Robbie Lawler vs Carlos Condit UFC 195

Dit gevecht in de weltergewicht divisie voor de titel met de huidige kampioen Robbie Lawler tegen de oud kampioen Carlos Condit. Twee veteranen uit de vechtsport maakte van deze partij een instant classic. Beide vechters hebben allebei een agressieve aanvallende style qua vechten en gaan er altijd voor en zijn zo taai als een veter en kunnen beide ook veel incasseren. Alle ingrediënten voor een prachtig gevecht.(*bekijk video hieronder) Fight beschikbaar via UFC Fightpass

______________________________

Jon Jones vs Alexander Gustafsson UFC 165

Alexander Gustafsson kwam als grote underdog als titel challenger in dit gevecht. Tegen voor veel mensen misschien wel de beste MMA vechter die er ooit op deze planeet leeft Jon Jones met een record van 18-1 trad hij het gevecht aan en Gustafsson met 15-1. In misschien wel het beste gevecht ooit in de light heavyweight divisie binnen de UFC is dit een parel die het terug kijken waard is binnen het team Champs talk is er een meningsverschil wie eigenlijk de winnaar is we hebben een kant Jones en een kant Gustafsson laat ons weten na het kijken van het gevecht wie jij als winnaar ziet.
(*bekijk video hieronder) Fight beschikbaar via UFC Fightpass

______________________________

Fedor Emilianenko vs Antonio Nogueira Pride 25

De eerste partij tussen deze twee grootheden binnen de MMA Nogueira als Pride zwaar gewicht kampioen mocht het opnemen tegen de last Emperor Fedor. Nogueira had al 5 keer deze titel verdedigt en met zijn bjj zeer moeilijk te verslaan. Alleen toen kwam Fedor met een record van 12-1 in de ring met perfecte sambo en continu druk kunnen zetten op de tegenstander en bizar harde klappen kunnen uitdelen. Zou dit onverwacht de beginfase worden voor de meest indrukwekkende kampioen die in mijn ogen ooit een ring of een kooi heeft betreden?
(*bekijk video hieronder) Fight beschikbaar via UFC Fightpass

______________________________

Igor Vovchanchyn vs Quinton Jackson Pride 22

Dit gevecht vond plaats tijdens Pride 22 onder de Pride regels een mooi affiche met twee goede staande vechters. Met de ietwat wilde gekke Rampage Jackson ons allen wel bekend uit de UFC maar had ook zeer leuke partijen in Pride. Tegen de legendarische Igor Vovchanchyn een superster in Pride en binnen de K1 en afkomstig uit Oekraïne waar ook de sambo school je vroeg geleerd word. Staand is Igor een van de beste ooit geweest, past in het rijtje Cro cop en Fedor. Zou het Rampage lukken van deze legend te winnen? Voordeel van Pride was ook natuurlijk dat op de commentaar stoel Bas Rutten zat.
(*bekijk video hieronder) Fight beschikbaar via UFC Fightpass

______________________________

Cheick Kongo vs Pat Barry UFC on Versus 4

Misschien wel de wildste dertig seconden ever in een octagon. De kleine Pat Barry tegen de grote sterke Kongo. Een kickboks match zou het worden twee van nature kickboksers die op het zwaargewicht het tegen elkaar opnamen. De lengte van de wedstrijd is niet lang het verloop is wel bijzonder en totale madness te noemen. Soms word er door een scheidsrechter te vroeg in gegrepen of te laat maar in dit gevecht zie je juist hoe moeilijk het is en hoe snel de kaart de andere kant op kan vallen. Met wel de beste comeback tot nu toe!
(*bekijk video hieronder) Fight beschikbaar via UFC Fightpass

______________________________

Gegard Mousasi vs Mark Hunt Dream9

De ervaren Mark Hunt mocht het opnemen tegen een nog jonge Mousasi. 23 jaar was hij hier nog maar met nog niet zoveel ervaring. Hunt had zijn status wel verdiend als K1 kampioen en bikkelharde kickbokser met een ijzeren kin. Alleen betrof het hier een MMA wedstrijd op dezelfde regels als bij Pride FC. Al was hier de eerste ronde 10 minuten in plaats van 15 minuten zoals bij Pride en de daarop volgende twee rondes gewoon 5 minuten. En het was wel op catchweight, Mousasi woog 99kg en Hunt was 130kg. Een gevecht tussen twee verschillende werelden.
(*bekijk video hieronder) Fight beschikbaar via UFC Fightpass

______________________________

Cro Cop vs Pat Barry UFC 115

Een gevecht tussen de legendarische Kroaat Mirko Filipovic tegen Pat Barry is misschien wel een van de mooiste gevechten voor Pat Barry hij mocht tegen de man waar hij gigantisch tegen op kijkt. Waar hij posters van heeft hangen. Het werd ondanks de fan hype ook nog een goed gevecht waar het onderlinge respect ook goed na voren kwam. Beide heren zijn na dit gevecht goede vrienden geworden en trainingspartners. Een mooi bewijs dat MMA en de vecht sport in het geheel zich van zijn mooiste kant laat zien, met veel wederzijds respect. Ook de persconferentie vooraf gaande aan het gevecht is zeer de moeite waard!

(*bekijk de persconferentie hieronder) Fight beschikbaar via UFC Fightpass

______________________________

Frankie Edgar vs Gray Maynard UFC 125

Edgar had de eerste partij verloren tussen beiden, maar was in deze partij wel de kampioen nadat hij de titel van BJ Penn had gewonnen en verdedigd. Maynard kwam van een winst op Nate Diaz en Kenny Florian af en kreeg dus de kans, weer voor de titel te vechten tegen een man die hij eerder verslagen had via decision. En met nul verlies qua partijen op zijn record was het een geduchte tegenstander voor Edgar!

(*bekijk video hieronder) Beschikbaar via UFC Fightpass

______________________________

Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo UFC 263

Na het gelijkspel in UFC 256, stonden beide heren weer na een half jaar tegenover elkaar voor de titel. De mannen stonden in hun eerste gevecht ook al voor de flyweight titel tegenover elkaar waar het gelijke spel mede kwam omdat Deiveson een punt aftrek kreeg in ronde 3. Deze pot was een en al spektakel, je zag de strijd tussen elkaar en op UFC 263 gingen ze er weer voor. Word er weer vuurwerk geleverd?

(*bekijk video hieronder) Beschikbaar via UFC Fightpass

______________________________

Nick Diaz vs Karo Parisyan UFC 49

Een gevecht tussen twee jonge vechters binnen de UFC dit is ook de eerste fase van Nick Diaz binnen de UFC voordat hij de overstap na pride en strike force maakt Karo had hiervoor een kleine uitstap naar WEC. Dit gevecht is juist een aanrader doordat Parisyan zeer bedreven is in judo en Diaz in bjj. Een grond gevecht waarbij je de verschillende sporten mooi tegenover elkaar ziet vechten op de grond waar voor de meeste kijkers niet de voorkeur ligt maar qua technisch vechten zoveel te leren valt waardoor de kijk op onze mooie sport zoveel interessanter word.

(*bekijk video hieronder) Beschikbaar via UFC Fightpass

______________________________

Amanda Nunes vs Cris Cyborg UFC 232

Dit gevecht draaide om de vedergewicht titel, twee dominante KO specialisten uit Brazilië. Cyborg de verdedigende kampioene. Hangt altijd een iets van dopingwaas over deze vrouw heen maar bruut in de kooi is ze zeker. Nunes krijgt de kans om dubbel champ te worden maar met Cyborg heeft ze een zeer zware tegenstander! Gaat het haar lukken om voor eeuwig met haar status als de woman goat binnen de MMA door het leven te gaan? Want ook zij beschikt over een bruut power pakket om iemand KO te slaan.

(*bekijk video hieronder) Beschikbaar via UFC Fightpass

______________________________

Volkanovski vs Ortega UFC 266

Alexander Volkanovski stapte deze partij in met een record van 22-1 een record waar grote namen staan die de kleine ex rugby speler verslagen heeft zoals een José Aldo twee keer, Max Holloway en Chad Mendes. Niet de minste namen in de fight game. Brian Ortega kwam met een record van 15-1 in dit gevecht, heeft wel Frankie Edgar verslagen maar verloren tegen Max Holloway. Ortega een black belt in BJJ, en zou met zijn lengte verschil Volkanovski naar de grond kunnen brengen. Of zal de kleine Alexander the Great met zijn harde klappen en ontzettend grote drive en winnaarsmentaliteit zijn titel prolongeren.

(*bekijk video hieronder) Beschikbaar via UFC Fightpass

https://www.kijk.nl/programmas/ufc/nadHcstKOfQJTj

______________________________

Cro Cop vs Wanderlei Silva

Cro Cop vs Wanderlei Silva misschien wel de meest intense staredown ever binnen de vechtsport. De mannen stonden tijdens dit gevecht in Pride 20 met speciale regels tegenover elkaar 5×3 minuten. Na wat grondwerk ging het gevecht weer staand verder en een jury beslissing betekende een gelijkspel dus een draw. Cro Cop ging met een record van 2-0-1 het gevecht in en Silva met 19-3 dus was hij de ervaren man in dit gevecht. Hoe zou de special forces man Cro Cop het afleggen tegen de agressieve wilde Wanderlei Silva?!

(*bekijk video hieronder) Beschikbaar via UFC Fightpass

https://www.dailymotion.com/video/x1391c5

______________________________

Chris Weidman vs Luke Rockhold UFC 194

Rockhold kreeg de kans tegen Weidman de ongeslagen kampioen van de middengewicht divisie. Hoe Weidman aan de titel kwam is bij ons allemaal wel bekend, een van de heftigste beenbreuk tijdens een gevecht tegen Anderson Silva en in het eerste gevecht tegen Silva die hij verloor door te showboaten. Maar Weidman was een waardig kampioen na Machida en Belfort, twee oude legendarische vechters uit de oudere tijden verslagen te hebben. Kreeg hij ditmaal Luke Rockhold, tegenstander van redelijk zelfde lengte en reach een wedstrijd voor Weidman om zich echt te bewijzen als middengewicht kampioen.

(*bekijk video hieronder) Beschikbaar via UFC Fightpass

______________________________

George st Pierre vs Matt Serra UFC 69

GSP had net de titel van Matt Hughes gewonnen. en was zwaar favoriet in de partij tegen ultimate fighter 4 winnaar Matt Serra. En als underdog was voor Serra dit een van de weinige kansen ooit om de titel te winnen. GSP ging met zeer veel zelfvertrouwen het gevecht in. Matt Serra liet zichzelf niet gek maken hij was de man in de kooi die de hall of famer GSP moest verslaan. GSP met toendertijd een record 13-1 zou dat geen gemakkelijke klus zijn.

(*bekijk video hieronder) Beschikbaar via UFC Fightpass

______________________________

Justin Gaethje vs Michael Chandler UFC 268

Een partij die hoge verwachtingen had! Twee brawlers pur sang in mijn ogen, de partij van het jaar, en mogelijk van de eeuw. Een Hall of Fame fight! Vaak zijn de verwachtingen hoog en valt het tegen maar afgelopen weekend hebben deze mannen gedaan wat wij van ze verwachten. Mannen met granieten kinnen en stalen vuisten!

(*bekijk video hieronder)

https://www.kijk.nl/programmas/ufc/CpKtSMxiGDSEzS

______________________________

Kamaru Usman vs Colby Covington 1 UFC 245

De haat onderling is groots! In dit eerste gevecht werd dat al duidelijk, Covington is zo gek als een deur net een bloedzuiger die in je hoofd gaat zitten wat ook het geval werd bij Usman.

Deze eerste partij met veel haat richting elkaar spatte van het beeldscherm. Met een hoog niveau en een hoge pace, hopelijk worden we weer getuige van zo’n goede partij aankomend weekend.

(*beschikbaar met UFC Fight Pass)

Check hier onder de voorbeschouwing van Champs Talk

______________________________

Zhang Weili VS Rose Namajunas UFC 261

De partij waar Rose haar verloren titel weer terug kon winnen. Maar tegen Zhang Weili, ongeslagen in de UFC haar eerste verlies op haar record wat betreft haar eerste MMA gevecht. Zhang is op weg om lang de titel te behouden in het strogewicht, en domineert met constante druk.

Waarbij Rose technisch gezien zeer veel vooruitgang heeft geboekt en haar zelfvertrouwen nu haar kracht is geworden, ze vecht voor iets wat van haar, namelijk de titel. Dit weekend is de rematch bekijk deel 1 even terug om in de mood te komen voor dit weekend

(*beschikbaar met UFC Fight Pass)

Check hier onder de voorbeschouwing van Champs Talk

______________________________

Alistair Overeem vs Brock Lesnar UFC 141

Het debuut van Alistair binnen de UFC meervoudig kampioen in verschillende organisaties kreeg gelijk een mooie matchup tegen WWE superster en oud UFC kampioen Brock Lesnar twee grote giganten tegen elkaar. Kan Alistair het ook waar maken binnen de UFC om zijn status nog groter te maken?

(*beschikbaar met UFC Fight Pass)

Check hieronder de match:

______________________________

Joanna Jędrzejczyk VS Weili Zhang UFC 248

Een gevecht wat vooraf nog wel wat opschudding veroorzaakte doordat Joanna een post plaatste met een gasmasker i.v.m. het coronavirus. Zhang gooide tijdens de staredown nog een mooie shut-up. De messen waren geslepen voor dit spektakel! En dat werd in mijn ogen misschien wel het mooiste gevecht in de vrouwen divisie! Veel plezier! 

(*beschikbaar met UFC Fight Pass)

Check hieronder de match:

______________________________

Dustin Poirier VS Korean Zombie

Korean Zombie een van de meest onderschatte en ondergewaardeerde vechters binnen de UFC terwijl hij met enige regelmaat knallende partijen laat zien en een kin van graniet heeft. Dustin de man die dankzij grotendeels Connor zijn bekendheid en zijn status het heeft gemaakt binnen de UFC en een echte Champion is geweest. Maar dit is een aflevering in het begin van hun UFC carrière. Veel kijkplezier!

(*beschikbaar met UFC Fight Pass)

Check hieronder de match:

______________________________

Robbie Lawler VS Rory McDonald

Dit gevecht was de co-main event op de dag dat Connor McGregor de Interim titel kon pakken in het vedergewicht. Zoals we weten gebeurde dat maar het gevecht van de avond was misschien wel het beste gevecht van de laatste tien jaar! Robbie tegen Rory is een gevecht wat voor altijd in de top 3 zal staan. Rory is na dit gevecht nooit meer zichzelf geworden, maar wat gaven ze ons een avond om van te genieten!

(*beschikbaar met UFC Fight Pass)

Check hieronder de match:

______________________________

Diego Sanchez VS Clay Guida

Twee vechters die technisch niet de top zijn in de MMA maar wel erg populair waren onder de  MMA fans. En in deze wedstrijd staan ze tegenover elkaar. Diego Sanchez die Nick Diaz nog verslagen heeft in de ongekende finale en Clay Guida kwam net van een overwinning af op Nate Diaz. Zoals de scheidsrechter zei ‘lets go to war!’

(*beschikbaar met UFC Fight Pass)

Check hieronder de match:

https://www.ufc.com/video/free-fight-diego-sanchez-vs-clay-guida-tuf-9-finale-2009 (FULL FIGHT)

______________________________

Nick Diaz vs BJ Penn UFC 137

Het eerste gevecht van Nick in de UFC na de overstap vanuit Strikeforce. Waar hij kampioen was in het welter gewicht, tegen de prodigy BJ Penn voormalig kampioen Lightweight en Welterweight. De winnaar van het gevecht zou voor de titel mogen vechten in de Welterweight divisie! Een ding is zeker, met deze twee grote namen in de MMA, is het ongetwijfeld zo dat de ‘Fight of the Night Bonus’ naar hen zou moeten gaan! (*beschikbaar met UFC Fight Pass)

______________________________

Michael Bisping vs Anderson Silva UFC Fight Night 84

Als men tegen Anderson Silva moet vechten is dat altijd een hard pill to swallow. Bisping streed in dit gevecht in Engeland. Hate it or love it. Wederom tegen een legendarische man die de fight game op een hoger niveau heeft gebracht, maar is hij niet te lang door gegaan? Geniet van dit spektakel met twee vechters die beiden kwamen om te winnen.

______________________________

Fedor Emelianenko ‘The Last Emperor’ Vs Mirko ‘Cro Cop’ (Pride GP 2005)

Dit hele gevecht inclusief de vechters, de organisatie, het vechtsysteem en zelfs de omroepster zetten een legendarische match neer! Een oldschool gevecht om van te genieten!

______________________________

Cub Swanson – Doo-ho Choi UFC206

Cub is een veteraan binnen de MMA sport, en is een vechter die altijd een toffe match neerzet.
In dit gevecht word hij tegenover upcoming fighter Doo-ho Choi gezet, een vechter met veel potentie.

De UFC wil dat Doo-ho Choi zich in de ring bewijst tegen een ervaren vechter.
Doo ho Choi begon dit gevecht met een mooi record van 14-1

*Match ook terug te zien op UFC FightPass

______________________________

Henderson – Shogun Rua UFC139

Mischien wel het beste gevecht ooit in de UFC. Hij staat in ieder geval bij elke liefhebber in de top 3.

Dan Henderson kwam weer terug naar de UFC. Hij zat hiervoor bij Strikeforce en zijn laatste gevecht daar was tegen de legendarische Feder Emilianenko die hij op KO won.

Shogun Rua was net een half jaar de belt kwijt geraakt aan Jon Jones, won daarna wel zijn partij van Forest Griffin en mag het nu op nemen tegen de Pride en Strikeforce champion Dan Henderson