Ga naar de inhoud
ChampsTalk
ChampsTalk
SE06EP58 - Regian Eersel VS Arian Sadikovic | ONE 156
Loading
/

Kickbokser Regian ‘The Immortal’ Eersel versloeg vandaag Arian Sadikovic op weg naar zijn negentiende zege op een rij in de One Championship.

“Mentaal ben ik de beste vechter in deze divisie,” klinkt het uit de mond van Regian Eersel. Hij werd tot het uiterste gedreven, maar blijft in bezit van de lichtgewicht wereldtitel in de One Championship. De Surinaamse kickbokser deed zijn bijnaam ‘The Immortal’ weer eer aan door in Singapore te winnen van Arian Sadikovic, zijn negentiende zege op rij en de vierde keer dat hij zijn wereldtitel met succes verdedigt.

De Duitser kreeg Eersel met een linkse knie naar het canvas, maar de Surinaamse vechter gaf zich niet gewonnen. Hij overleefde de acht tellen van de referee, nam in de derde ronde opnieuw het initiatief middels keiharde kniestoten en trappen naar het lichaam van zijn tegenstander en won uiteindelijk op punten.

Maar Eersel geeft toe dat het zijn moeilijkste gevecht tot nog toe was. “Ik moest tot het uiterste gaan. Respect voor mijn tegenstander Arian. Hij is een strijder. Ik denk dat hij ooit nog kampioen wordt,” merkte hij kort na het gevecht op.

De opluchting was van het gezicht van Eersel af te lezen toen de arbiter zijn hand omhoog tilde als winnaar van de partij. De vliegende knie van Sadikovic bracht hem zichtbaar aan het wankelen, maar de 29-jarige vechter beet door en zette de zaken in de derde ronde weer recht.

Dat hij terug veerde van de kniestoot heeft vooral te maken met zijn mentale kracht. “Want vechten is niet alleen maar lichamelijk. Ook in je hoofd moet het goed zitten. Je moet doorzettingsvermogen en wilskracht hebben,” reageerde hij na het gevecht tegenover Surinaamse journalisten.