Ga naar de inhoud
ChampsTalk
ChampsTalk
SE06EP56 - Tyson Fury vs Dillian Whyte Preview met Don Diego Poeder
Loading
/

Vechtfans kunnen aankomend weekend genieten van een echte traktatie, terwijl Tyson Fury en Dillian Whyte de boksring in gaan. Het gevecht vindt deze zaterdag 23 april plaats in Wembley Arena, Londen.

Ongeslagen bokskoning Fury zal voor het eerst sinds 2018 in zijn eigen land vechten. Viaplay zend het Fury tegen Whyte gevecht uit in ons land. Het evenement begint naar verwachting om 19.00Uur, terwijl Fury en Whyte om ongeveer 22.00 ur de ring zullen betreden.

Fury bracht een eind aan zijn rivaliteit met Deontay Wilder in oktober vorig jaar op explosieve wijze en versloeg de Amerikaan in hun derde gevecht in Las Vegas. Het gevecht werd gezien als van de grootste zwaargewicht confrontaties in de boksgeschiedenis. Fury herstelde van twee knockdowns in de vierde ronde voordat hij wilder stopte in de elfde ronde, waarbij hij zijn WBC-riem behield.

Na en schokkende knock-out nederlaag te hebben geleden tegen Alexander Povetkin in augustus 2020, nam Whyte zeven maanden later wraak op de Rus in Gibraltar. Na domineren vanaf de openingsbel, slog Whyte de voormalige wereldkampioen naar het canvas. De Brit eindigde het gevecht met een linker body shot welke Povetkin bijna door de touwen stuurde.