Ga naar de inhoud
ChampsTalk
ChampsTalk
SE06EP52 - Badr Hari vs Arkadiusz Wrzosek 2
Loading
/

Badr Hari zal op 19 maart zijn kans op wraak krijgen tegen Arkadiusz Wrzosek, de man die de kickbokslgende via KO versloeg vorig jaar. Het einde waar Badr onderuit ging was even verrassend als shockerend, Badr domineerde maar kwam ten val door een hoge trap van zijn Poolse rivaal.

“Veel, maar dan ook echt bijna iedereen met ook maar een beetje interesse in sport, kent ‘de grote’ Badr Hari.” Voor Poolse fans is Hari volgens Sawicki (Poolse sportjournalist van Madfight) van dezelfde niveau als de Russische grootheid Fedor Emelianenko. “Voor Fedor hebben Polen hetzelfde sentiment zoals boksliefhebbers dat bijvoorbeeld kunnen hebben voor Mike Tyson”, legde Sawicki uit. Vooral de manier waarop Wrzosek zich letterlijk vanuit kansloze positie terugvocht naar een daverende KO, maakte veel indruk in zijn thuisland.

Badr Hari verscheen de laatste keer niet op de persconferentie in aanloop naar zijn rematch tegen de Pool Arkadiusz Wrzosek. De kickbokslegende had zich afgemeld voor de gebruikelijke bijeenkomst, omdat het niet in zijn voorbereiding past.

De 37-jarige Hari verlengde ongeveer een maand geleden zijn contract bij GLORY, waarbij bekend werd dat hij op 19 maart opnieuw tegenover Wrzosek staat. Ze treffen elkaar in het Belgische Hasselt, niet ver over de grens bij Maastricht.

Hari krijgt daarmee een kans op revanche voor zijn nederlaag tegen Wrzosek in september. De Amsterdamse Marokkaan was toen de betere van de twee, maar ging verrassend knock-out na een highkick van zijn Poolse tegenstander.

In zijn nieuwe gevecht met Wrzosek hoopt Hari een einde te maken aan een serie verliespartijen. Sinds hij in 2016 voor GLORY tekende, won hij niet. Hij verloor vier keer, waaronder twee keer van Rico Verhoeven door een blessure. Zijn zege op Hesdy Gerges raakte hij kwijt wegens een positieve dopingtest.