Ga naar de inhoud
ChampsTalk
ChampsTalk
SE05EP45 - Kamaru Usman vs Colby Covington 2 UFC 268
Loading
/

Vandaag in Champs Talk blikken wij vooruit op de main event van UFC 268. Kamaru Usman en Colby Covington zullen een herkansing aangaan om te bepalen wie zich de echte UFC weltergewicht kampioen mag noemen.

Na jaren van vijandigheid brouwen Usman en Covington elkaar in een spannende strijd van vijf ronden op UFC 245 in 2019. Usman behaalde een TKO-overwinning met nog 50 seconden te gaan, maar Covington roept al sinds de zwaar omstreden affaire op tot een herkansing.

Sindsdien heeft Usman zijn titel verdedigd tegen Gilbert Burns en tweemaal tegen Jorge Masvidal. Sinds het verlies behaalde Covington in september 2020 een TKO-overwinning op voormalig kampioen Tyron Woodley.

UFC-president Dana White zei dat de herkansing het gevecht was dat hij moest maken nadat Usman Masvidal in april voor de tweede keer met succes had verslagen. Usman heeft een record van 19 gewonnen partijen tegen 1 verlies en heeft sinds 2013 niet meer verloren. Covington heeft een professioneel record van 16 gewonnen wedstrijden met 2 verliespartijen.